Een frisse wind in de makelaardij.

Veertien jaar lang werkte Marijke Berrevoets als Bouwkundig en Binnenhuisadviseur. "Het bouwkundige deel vond ik heel leuk", vertelt ze, maar het gezeur er omheen was ik een beetje zat. Twaalf jaar terug startte ze met de opleiding tot makelaar, maar vanwege haar zwangerschap is ze destijds gestopt. Twee jaar terug heb ik de opleiding tot VBO-makelaar weer opgepakt en inmiddels voltooid. Ik ben aangesloten bij de VBO.

Marijke BerrevoetsHaar ervaring als Bouwkundig en Binnenhuisadviseur komt Marijke goed van pas als makelaar. Het is een perfecte combinatie. Door mijn bouwkundige opleiding kan ik bouwkundig adviseren, de verkoopstyling van een woning op mij nemen én bemiddelen in aan- en verkoop. Marijke legt uit wat ze precies bedoelt met 'verkoopstyling':

De verkopende partij kan ik adviseren hoe de woning te verfraaien met zo weinig mogelijk middelen. Ik adviseer hen hoe ze de woning verkoopklaar kunnen maken.

Een aankopende partij kan ik ook adviseren door mijn ervaring als binnenhuisadviseuse. Deze partij kan bepaalde wensen hebben die niet terug te vinden zijn in het bezichtigde huis, maar die wel te realiseren zijn, soms zelfs eenvoudig.

Marijke gaat met een goed gevoel en vol vertrouwen aan de slag als makelaar. Dat vertrouwen moet je ook wel hebben, anders moet je er niet aan beginnen. En de concurrentie dan? Ik denk dat het goed is dat er eens een frisse wind over het eiland waait. Er zijn veel grote makelaardijen, maar deze worden steeds onpersoonlijker. Volledige aandacht en persoonlijkheid is belangrijk.

Ik begeleid de klanten persoonlijk van A tot Z.

Ik neem liever ook geen personeel in dienst, omdat ik de zaken graag in eigen hand houdt, eigenlijk als een óuderwetse' makelaar. Ik vind het belangrijk dat er een klik is en vertrouwen tussen de verkoper en mij. Vandaar dat ik begin met een vrijblijvend gesprek. Als de klik er is, vindt er een waardebepaling plaats.